Home // diari // 31 de març de 1939

31 de març de 1939

Divendres:

En el Reich:

Dirigents nazis varen inaugurar el creuer Robert Ley, que estava destinat als obrers perquè poguessin gaudir d’una activitat d’oci.

En la crisi polonesa:

A Londres, Neville Chamberlain va anunciar a la Cambra dels Comuns que França i la Gran Bretanya garantirien la integritat de Polònia. El primer ministre va declarar que si es produís qualsevol acció que amenacés clarament la independència de Polònia i el govern polonès considerés de vital importància resistir amb les seves forces armades nacionals, el govern britànic es sentiria immediatament obligat a proporcionar al govern polonès tot el suport que pogués. Quan Adolf Hitler va saber del contingut del discurs del primer ministre va entrar en còlera i va picar amb el puny a la taula de marbre del seu despatx de la Cancelleria del Reich mentre exclamava irritat que els hi prepararia una poció enverinada.

A Espanya:

Francisco Franco va firmar el Tractat d’Amistat amb Alemanya en què s’estructurava amb deu articles mantenir contacte amb qüestions de política internacional que afectessin els interessos dels dos països.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: