Home // diari // 20 de febrer de 1938

20 de febrer de 1938

Diumenge:

En el Reich:

Adolf Hitler va pronunciar un discurs d’unes quantes hores en el Reichstag per eliminar tots els rumors que parlaven de confrontacions entre ell i els caps de les forces armades després de les dimissions del ministre Werner von Blomberg i el cap de l’Exèrcit Werner von Fritsch i la reorganització de la cúpula dirigent de la Wehrmacht durant aquell mes. Hitler va insistir en la unió indissoluble del Partit, l’Exèrcit i l’Estat, i va afirmar que les Forces Armades estaven ara dedicades a l’Estat nacionalsocialista amb una fe i una obediència cegues. En referència a Àustria, va lloar la figura del canceller Kurt von Schuschnigg dient que aquest havia acceptat la seva invitació i que havia buscat una solució per fer justícia per igual els interessos dels dos països i els interessos de la raça alemanya en el seu conjunt. Però Hitler va acabar la seva frase afirmant que els alemanys no estaven disposats a deixar que visquessin oprimits deu milions d’alemanys residents a l’altre costat de les fronteres del Reich i va afirmar que la seva posició com a minories oprimides era intolerable. També va garantir que Alemanya respectaria els drets i els interessos de Polònia. Gràcies a aquell discurs, Hitler va aconseguir calmar ràpidament el malestar de la gent, que havia crescut els últims dies per tots aquells retocs en el govern, i va provocar disturbis a Àustria perquè el seu discurs, per primer cop, va ser emès completament per la ràdio austríaca.


Les Joventuts Hitlerianes varen declarar que la Joventut Hitleriana Naval tenia inscrits 45.000 nois. La Joventut Hitleriana Motoritzada tenia 60.000 nois. En les Forces Aèries es va declarar que hi havia 55.000 membres de les Joventuts Hitleriana Júnior que aprenien a volar. En les Unitats Aèries de les Joventuts Hitlerianes estaven organitzades 74.000 joves. També varen declarar que només el 1937 15.000 nois havien aprovat les seves proves de vol. I, per acabar, varen afirmar que 1,2 milions de nois de les Joventuts Hitlerianes rebien instrucció regular en armament de baix calibre dirigits per 7.000 instructors de tir.

A la Gran Bretanya:

Anthony Eden, que es trobava malalt des del gener i estava passant la convalescència en el sud de França, va dimitir com a secretari del Foreign Office. El seu successor va ser lord Halifax, que era partidari de negociar acords amb Alemanya.

A Romania:

El govern romanès va fer entrar en vigor una nova constitució, la qual, partint de la base de la superioritat de l’Estat per damunt dels individus, suprimia el principi de separació de poders així com els drets i llibertats públiques, i conferia en el Rei el poder legislatiu, que exerciria a través d’un Parlament bicameral elegit segons sufragi corporatiu, i l’executiu en l’exercici del qual comptaria amb la col·laboració del govern, que podia nomenar i destituir a voluntat.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: