Home // diari // 23 de gener de 1939

23 de gener de 1939

Dilluns:

En el Reich:

El Brigadeführer Paul Hausser va explicar durant l’assemblea de Gruppenführer a Berlín que la VT era i seria sempre part integrant de les SS i que plasmava la identitat entre els acreditats soldats polítics i el cos armat dins del NSDAP. A més, va dir que la VT era l’únic cos que havia d’acatar les disposicions d’un altre comandament superior llunyà a les SS, és a dir, el OBH.

En la Guerra Civil espanyola:

Amb les tropes colpistes a prop de Barcelona, el president Juan Negrín va signar la declaració de l’estat de guerra. Fins llavors no s’havia volgut aplicar aquella declaració perquè implicava acabar amb les llibertats democràtiques i deixar tots els efectius de la zona Centre-Sud a mans d’una sola autoritat militar. El decret transferia el poder als militars, concretament al general Miaja, cap de l’agrupació d’exèrcits de la zona Centre-Sud, i al general Matallana, cap de l’Estat Major. L’estat de guerra també retallava les atribucions dels governadors civils en traspassar els seus poders sobre la censura i sobre l’autorització de reunions públiques als governadors militars de cada província.

Però la guerra estava perduda i aquella matinada el president de la Generalitat Lluís Companys i els membres del seu govern varen marxar a França.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: