Home // General // 7 de gener de 1939

7 de gener de 1939

Dissabte:

En el Reich:

Adolf Hitler va tornar de Munic a Berlín. Hitler volia veure la seva Nova Cancelleria del Reich, que havia de ser inaugurada el 9 de gener de 1939. En aquells moments estava molt tens i quan va veure que en l’edifici encara hi havia obrers acabant la feina i brigades de neteja va pensar que no la podria inaugurar quan volia , però l’arquitecte Albert Speer ho tenia tot a punt per tenir-la acabada 48 hores abans de la inauguració i, de fet, ja estava finalitzada. 4.000 obrers varen treballar sense descans en dos torns per complir els terminis fixats.  Quan Hitler va contemplar amb més detall la Nova Cancelleria en va quedar impressionat i es va desfer d’elogis cap a Speer. Quan hi va entrar a dins estava radiant; li encantava el llarg passadís que hi havia per arribar a la sala de recepció, però aquella sala la va trobar massa petita i va demanar que fos tres vegades més gran. Quan es va dirigir al seu nou despatx, en canvi, li va agradar molt , en especial l’escriptori perquè inspirava terror a la persona que s’havia de seure davant seu. Hitler va sortir de la Cancelleria aquell dia amb molt bones sensacions i amb moltes ganes de inaugurar-la.


Hjalmar Schacht, com a president del Reichsbank, va escriure-li una carta personalment a en Hitler, firmada per la resta de directors del banc, en què l’advertien de que forçar l’excés de la despresa pública estava conduint a l’aparició del perill de la inflació. Li deien que l’expansió sense límits de la despesa pública destruïa qualsevol intent de posar en ordre el pressupost i que les finances de l’Estat estaven a punt de quedar a la ruïna i estaven debilitant el banc emissor i la seva moneda. Hitler va respondre’ls el 20 de gener acomiadant a en Schacht i a tot el consell del Reichsbank.

Posted in General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: