Home // diari // 24 d’octubre de 1938

24 d’octubre de 1938

Dilluns:

En el Reich:

Adolf Hitler va demanar-li en el ministre Joachim von Ribbentrop que comencés conversacions amb Polònia sobre la possibilitat de construir una carretera i una via de tren que s’anomenaria el corredor polonès perquè així Alemanya pogués controlar el port de Danzig, cedit el 1919 a Polònia.


Wilhelm Brückner va comunicar-li a en Hans Heinrich Lammers que en Hitler no estava en condicions d’escoltar a Obersalzberg les explicacions del ,ministre Walther Funk, que havia fet un llarg viatge a Iugoslàvia, Turquia i Bulgària i esperava poder informar-lo sobre la seva ofensiva comercial en el sud-est, i li va dir que rebria al ministre quan tornés a Berlín.


En un hospital de Rostock va morir d’un atac de cor l’escultor expressionista Ernst Barlach, que feia temps que arrossegava una depressió després de que els nazis el perseguissin, l’assenyalessin, l’insultessin, el consideressin un artista degenerat, li retiressin les seves obres, el fessin dimitir de l’Acadèmia Prussiana de les Arts i li prohibissin exhibir les seves obres.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: