Home // diari // 21 d’octubre de 1938

21 d’octubre de 1938

Divendres:

En el Reich:

Adolf Hitler Wilhelm Keitel varen firmar una ordre secreta en què s’ordenava a l’Estat Major de la Wehrmacht que preparés nous plans per la possible ocupació de la resta de Txecoslovàquia amb el motiu d’assegurar les fronteres alemanyes i de protegir-se contra atacs aeris per sorpresa. També es demanava ocupar el territori de Memel, cedit a Lituània el 1919. Però la possible guerra i les noves conquestes tenien molt ocupat al dictador, i cada cop era més difícil accedir a ell i, per aquest motiu, Hans Heinrich Lammers va escriure una carta al guardaespatlles Wilhelm Brückner per explicar-li que des del 4 de setembre de 1938 no havia pogut parlar llargament amb en Hitler i que ara tenia que presentar-li algunes lleis que no es podien posposar més. Lammers li va demanar que poses això en coneixement d’en Hitler amb tots els respectes i que li demanés aviat una reunió. En una altra carta, Lammers va demanar al ministre Walther Funk que es reunís amb ell aviat perquè després d’un llarg viatge a Iugoslàvia, Turquia i Bulgària s’hauria de reunir amb en Hitler. Però no per tothom era difícil reunir-se amb en Hitler, ja que el dictador es va reunir aquell dia amb la Magda Goebbels per intentar solucionar la crisi que patia el matrimoni Goebbels després de l’aventura del ministre amb l’actriu txeca Lídia Baarova. Tot i que Joseph Goebbels havia trencar, dolorosament per ell, amb l’actriu, la Magda continuava ressentida amb el seu marit.


Hermann Göering es va reunir amb l’ambaixador polonès Josef Lipski i aquest li va expressar la seva preocupació relativa per la zona dels Càrpats-Ucraïna, un territori d’Eslovàquia, on Polònia temia que hi hagués un aixecament comunista. Lipski volia que aquesta àrea en particular fos cedida a Hongria, però no en el conjunt d’Eslovàquia, que limitava amb la frontera sud de Polònia.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: