Home // diari // 4 de setembre de 1938

4 de setembre de 1938

Diumenge:

En el Reich:

Adolf Hitler es va reunir durant una llarga estona amb en Hans Heinrich Lammers per parlar de qüestions de govern.


Hermann Göering va presidir el Consell de ministres, on va insistir que la falta de matèries primes s’havia de resoldre perquè no es podia frenar el ritme d’armament. Llavors va explicar els nous plans de l’Adolf Hitler d’enfrontar-se amb la Unió Soviètica, i va acabar al seu discurs dient que s’havien de prendre mesures com si estiguessin en una etapa d’un perill imminent de guerra.

Però el desig del dictador de voler entrar en guerra no era compartit ni per part del poble, ni per molts militars, ni per molts conservadors. Per tal d’evitar un conflicte que es veia com inevitable, a casa de l’antic ministre Hjalmar Schacht es varen reunir, a més del banquer, el general Erwin von Witzleben, Hans Bernd Gisevius i el general de divisió i comandant de la guarnició de Potsdam, el comte Walter Brockdorff-Ahlefeldt. Schacht i els dos generals es varen entendre ràpidament amb un tema: s’havia d’impedir la guerra i posar fi al règim. Witzleben va donar la seva paraula de que actuaria amb o sense el general Franz Halder. Mentre Witzleben es va encarregar de dur a terme un putsch contra en Hitler, Schacht es va encarregar de fer una llista de membres per un futur govern.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: