Home // diari // 5 d’octubre de 1938

5 d’octubre de 1938

En la crisi txeca:

Alemanya va ocupar els Sudets tal i com s’havia estipulat en la Conferència de Munic del 29 de setembre de 1938. A Praga, el president txec Edvard Benes va dimitir per la invasió alemanya en els Sudets.

En el Reich:

El govern alemany va aprovar l’obligació dels jueus de segellar el seu passaport amb una J vermella. Aquesta llei va ser signada per Werner Best.

A França:

El Parlament francès va expressar la seva confiança en el govern de l’Edouard Daladier per 535 vots a favor contra 75 en contra. Els vots contraris pertanyien als comunistes i alguns intransigents.

A Eslovàquia:

El Partit Popular Eslovac es va reunir a Zilina per formar un govern autònom eslovac sota el lideratge d’en Josef Tiso.

A la Gran Bretanya:

A la Cambra dels Comuns, tot i l’eufòria pel Pacte de Munic que semblava que evitava la guerra amb Alemanya, en Winston Churchill va advertir que havien patit un derrota total i absoluta, i va afirmar que estaven en plena catàstrofe d’una amplitud incomparable. En Churchill va explicar que tots els països de l’Europa central i de la vall del Danubi serien eliminats per la política alemanya, i que tot just els nazis acabaven de començar la seva campanya d’expansió. Com que en Churchill no formava part del govern, les seves paraules no varen ser escoltades.

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: