Home // diari // 13 de setembre de 1938

13 de setembre de 1938

A la onze de la nit, l’ambaixador britànic a Berlín, Neville Henderson, va rebre un telegrama del primer ministre Neville Chamberlain en el qual li demanava que a través de Joachim von Ribbentrop informés a Adolf Hitler de que davant la greu situació per Txecoslovàquia sol·licitava una entrevista en breu per discutir la forma de trobar una solució pacífica. Dues hores abans, l’encarregat de negocis alemany a Londres, Theodor Kordt, havia telegrafiat a Berlín que el secretari de Premsa de Chamberlain l’havia informat de que el primer ministre britànic estava disposat a examinar les proposicions alemanyes, inclús prometia ajudar a celebrar un plebiscit a Txecoslovàquia.

A França, després de les dures paraules d’Adolf Hitler contra el govern txec del dia anterior, el govern francès es va reunir tot el dia per analitzar sobre si ajudar o no a Txecoslovàquia en el cas de que els alemanys l’ataquessin.

A Txecoslovàquia, els comandos sudets varen atacar a les forces txecoslovaques al·legant violència inaudita contra la minoria alemanya a Txecoslovàquia. En aquell atac varen morir 20 persones.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: