Home // diari // 5 de setembre de 1938

5 de setembre de 1938

Dilluns:

En el Congrés de Nuremberg:

A Nuremberg va començar el 10è Congres del Partit Nacionalsocialista anomenat Dia del Partit de la Gran Alemanya. Quan varen desfilar les columnes de les SA procedents d’Àustria, l’entusiasme de la gent va augmentar i no varen parar d’aplaudir-los. Per ordre de l’Adolf Hitler, les relíquies de l’imperi austríac varen ser traslladades a Nuremberg i, en un discurs de més de dues hores, Hitler va atacar durament Txecoslovàquia.

En el Reich:

A partir d’aquell dia la divisió de cavalleria lleugera del general de brigada Erich Hoepner oficialment va realitzar operacions rutinàries a Turíngia, tot i que en realitat la unitat s’estava preparant per envair Txecoslovàquia.

A Txecoslovàquia:

El president Edvard Benes va convocar als líders dels Sudets Kundt i Sebekovsky al palau del Hradschin i els va demanar que exposessin per escrit totes les seves reivindicacions perquè les acceptaria per tal d’evitar la guerra amb Alemanya, tal i com li varen demanar als britànics.

A Itàlia:

El govern italià va aprovar mesures per a la defensa de la raça a l’escola feixista en què s’expulsaven els jueus d’aquesta escola.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: