Home // diari // 31 de maig de 1938

31 de maig de 1938

Dimarts:

En el Reich:

Adolf Hitler va aprovar la construcció del pont penjant més gran del mon, que creuaria l’Elba a l’altura d’Hamburg.


El govern alemany va aprovar una llei per confiscar les obres d’art considerades degenerades i, d’aquesta manera, es donava legalitat retrospectiva a l’embargament d’aquestes obres d’art no només de les galeries i dels museus, sinó també de col·leccions privades sense cap tipus de compensació excepte en alguns casos.


Otto Gustav Waechter, que havia participat en el fallit cop d’Estat d’Àustria el 25 de juliol de 1934, va declarar davant del Tribunal Suprem del NSDAP que havia actuat aquell dia deliberadament contra la voluntat d’en Hitler. 

En la Guerra Civil espanyola:

A les 9:05 del matí, cinc bombarders Savoia S-79, provinents de l’aeroport de Son Sant Joan de Mallorca, varen bombardejar la ciutat de Granollers amb 750 quilograms d’explosius i metralla. L’atac va matar a 224 persones, tot i que La Vanguardia va parlar de 306 morts, i va destruir més d’un centenar d’edificis. Curiosament, la versió oficial republicana va culpar a la Legió Condor de l’atac i no va ser fins l’any 1986 quan es va trobar un document on confirmava que l’atac havia sigut obra dels italians.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: