Home // diari // 30 d’octubre de 1936

30 d’octubre de 1936

Divendres:

En el Reich:

A Berlín, Joseph Goebbels i el partit nazi berlinès varen celebrar el 10è aniversari del lideratge del ministre de Propaganda en el districte. La celebració va tenir lloc a l’ajuntament roig de l’Alexanderplatz amb una exposició anomenada Deu anys de lluita per Berlín, en la qual, a més de grans fotografies del ministre Goebbels, es varen mostrar trofeus. Però el ministre alemany també es va mostrar solidari en aquella jornada. Va posar la primera pedra de la fundació Llar doctor Goebbels a Friedrichshain, destinada a companys de partit i combatents de les SA pobres. Per actors necessitats es va crear el fons de vellesa Agraïment als artistes-Fundació doctor Joseph Goebbels. Els jueus estaven exclosos d’aquests fons. A més, el Der Angriff va sortir editat aquell dia amb una edició especial on una pàgina estava destinada als 40 caiguts del moviment a Berlín, entre ells en Horst Wessel, Kütemeyer i Maikowski. A la nit, Adolf Hitler va fer un discurs en el Sportpalatz per celebrar aquell aniversari. El dictador va definir al seu ministre i la seva mà dreta com a fidel i escuder del NSDAP i li va agrair tots aquells anys de dedicació. En acabar el discurs, Hitler va demanar als milers de persones del Sportpalatz a cridar: Visca Goebbels!. Després, quan Hitler deixava esgotat la tribuna d’orador va donar un copet a l’espatlla del seu ministre davant de tots els presents, gest que va fer molt feliç a en Goebbels.


Els nazis varen tancar una nova ala de la Galeria Nacional després de que exhibís una exposició en què s’incloïen obres de l’artista Paul Klee.

En la Guerra Civil espanyola:

Hitler va aprovar l’Operació Úrsula (nom en honor a la filla de l’almirall Karl Döenitz), que tractava d’enviar dos submarins tipus VII-A, el disseny més recent i secret de la Kriegsmarine, els U-33 i U-34, que s’haurien de dirigir al Mediterrani amb la missió de provar els nous torpedes contra les naus republicanes. Per despistar, els submergibles es varen denominar en les comunicació oficials Tritó i Posidó, noms corresponents a dues embarcacions mercantils, una sueca i una britànica respectivament. 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: