Home // diari // 16 d’agost de 1936

16 d’agost de 1936

Diumenge:

En els Jocs Olímpics:

A l’Estadi Olímpic es va fer la celebració de la clausura dels XI Jocs Olímpics de Berlín. Adolf Hitler va assistir a la cerimònia però no va pronunciar cap discurs. L’acte va començar amb les Olympia-Fanfaren de Paul Winter i després varen començar per la Porta de Marató a sortir els abanderats de cada país. Grècia va liderar la marxa i el va seguir la bandera amb l’esvàstica del país amfitrió. Durant la desfilada l’orquestra simfònica olímpica tocava la Möllendorfer Parademarsch. Un cop acabada la desfilada, Henri de Baillet-Latour, president del Comitè Olímpic Internacional, es va apropar al micròfon, va agrair a en Hitler i als alemanys la seva hospitalitat i va clausurar oficialment els Jocs. A continuació va sonar la peça musical Opferlied de Ludwig van Beethoven i es va arriar la bandera olímpica amb salves. Després l’orquestra va tocar la composició Fahnenabschied de Paul Höffer i sota aquests son els abanderats varen abandonar l’Estadi. El foc olímpic es va apagar a continuació i la bandera arriada es va entregar a Tòquio, que havia de celebrar els següents Jocs el 1940. Un cop entregada la bandera es va tocar l’Olympia-Ausklang de Höffer i els enormes focus, situats al voltant de l’Estadi, varen començar a moure’s lentament i es creuaven a uns 100 metres d’altura, sobre el fosc escenari, simulant una gegantesca cúpula de llum. L’últim punt del programa era la cançó Die Spiele sind aus (Els jocs han acabat), que el públic va corejar. Deseners de milers d’espectadors varen cantar al final el Deutchland, Deutschland über alles mentre uns altres cridaven: Heil Hitler. Alemanya va obtenir 33 medalles d’or, 26 de plata i 30 de bronze.


Els responsable d’Esports del Reich, Hans von Tschammer und Osten, va convidar aquella nit a tots els participants en una festa en el Deutschlandhaller. Però molts atletes varen marxar cap a casa. Hitler i Joseph Goebbels estaven a la Cancelleria i varen sentir a la gent concentrada a la Wilhelmplatz que cridaven veure al dictador. Hitler els va fer el favor i va sortir al balcó.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: