Home // diari // 26 de juliol de 1936

26 de juliol de 1936

Diumenge:

En la Guerra Civil:

A les dues de la matinada va acabar la reunió del dia anterior d’Adolf Hitler amb els dos enviats del colpista Francisco Franco a Bayreuth, a la casa de Winifred Wagner. Hitler havia decidit entrar a la Guerra Civil espanyola al costat dels colpies, i quan s’acomiadava dels interlocutors de Franco els va exigir un silenci absolut sobre la seva postura perquè qualificaria d’una mentida infame qualsevol filtració de la seva decisió de donar suport a Franco. Hitler fins feia poc no sabia qui era el general espanyol hi va tenir que explicar-li l’almirall Wilhelm Canaris. Hermann Göering, per la seva part, l’hi havia explicat que a canvi d’ajudar als espanyols es podria obtenir d’Espanya ferro de Biscaia i, sobretot, wolfram que la indústria de guerra alemanya tan necessitava.


Al matí, la maquinària de guerra alemanya es va posar en marxa. Hitler va ordenar preparar vaixells mercantils per transportar armes a Espanya i es va convocar una reunió amb el subsecretari d’Aviació i mà dreta de Hermann Göering, el general Erhard Milch. A la reunió, que Hitler no va participar fins al final, es varen posar les bases sobre com seria l’actuació de la Luftwaffe i es va posar el nom clau d’aquella operació, Operació Foc Màgic.


A Espanya, des de la Junta de Burgos, els colpistes varen transmetre a Berlín les seves primeres peticions, volien deu Junkers i vint bombarders.


Portugal va arribar a un acord amb la Junta de Defensa Nacional per ajudar a Franco.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: