Home // diari // 25 de juliol de 1936

25 de juliol de 1936

Dissabte:

En el Reich:

Després de que els enviats espanyols a Alemanya, dos empresaris alemanys residents a Marroc, en Johannes Bernhardt, que tenia negocis a Teutan, i el cap del NSDAP en la mateixa ciutat, l’Adolf Langenheim, veiessin el poc interès dels membres del Reich en rebre les seves peticions perquè ajudessin al general Francisco Franco en la Guerra Civil, sobretot estava desencantats amb el ministre d’Afers Exteriors Constantin von Neurath, que no va estar d’acord en ajudar-los, varen demanar a l’Ernst Wilhelm Bohle, un amic del secretari de l’Adolf Hitler, en Rudolf Hess, que el truqués en la seva casa de vacances de Reinholdsgrün, a Turinga, per apropar els enviats del general Francisco Franco a en Hitler. Els dos enviats varen dirigir-se a la residència del lloctinent d’en Hitler amb la seva petició d’ajuda militar. Hess els va demanar que es dirigissin d’immediat a Bayreuth per parlar amb el dictador alemany.

A la nit, A la localitat bavaresa de Bayreuth, Hitler acabava d’arribar a la Villa Wahnfried, la casa de la Winifred Wagner, després d’assistir a una representació de Sígfrid en l’òpera de Bayreuth. Allí, Hitler va rebre els dos enviats d’en Franco, que li varen donar la carta que havia escrit el colpista espanyol. En la carta, Franco sol·licitava armament d’Infanteria, metralladores antiaèries i avions de caça. En acabat de llegir la carta, Hitler els va preguntar com estava la situació del general Franco i es va esgarrifar quan va saber que només disposava de dotze milions de pessetes i d’una petita suma de francs francesos. Trobant esperpèntica aquella xifra, va exclamar que així no es podia començar una guerra i, després de reflexionar-hi una estona, va decidir intervenir al costat del colpista Franco en la Guerra Civil, tot i que el Ministeri d’Afers Exteriors l’hi havia demanat que no ho fes. Amb la decisió decidida, Hitler va ordenar en el ministre de Defensa, Werner von Blomberg, i el ministre del Aire, Hermann Göering, que s’estaven esperant al menjador de la casa, que es preparessin per l’entrada d’Alemanya a la Guerra Civil espanyola. Al principi, Göering s’hi va oposar a entrar en aquella guerra, però quan Hitler li va explicar que enviaria els seus avions de la Luft Hansa pilotats per civils a Espanya va acceptar la proposta. Hitler no volia que els avions de la Luftwaffe lluitessin a Espanya i per això va agafar els avions privats de la Luft Hansa per lluitar.

En la Guerra Civil espanyola:

Miguel de Unamuno es va declarar a favor dels colpistes a l’Ajuntament de Màlaga.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: