Home // diari // 28 de març de 1936

28 de març de 1936

L’endemà, a Alemanya es varen celebrar de nou eleccions per al Reichstag. Els diaris alemanys tenien ordres de portar impreses grans fotos d’Adolf Hitler, i els articles i les il·lustracions dels diaris elevaven la figura i el mite de Hitler. Però de nou aquestes eleccions varen ser una farsa, tot i que el partit nazi era l’únic partit que podien votar els ciutadans alemanys, Hitler va obtenir el 98,9% dels vots. Una prova d’aquest frau és que a Colònia el 103% de la gent va votar a Hitler, o sigui hi havia més paperetes que persones que varen votar.

Aquell dia, Hitler va pronunciar un discurs a Colònia. Després d’acabar l’acte es va dirigir a l’estació principal de la ciutat, on l’esperava una multitud per saludar-lo, per agafar un tren especial en direcció al Rhin. Quan es varen posar en marxa en direcció al pont de Hohenzollern, Hitler contemplava la catedral de Colònia i va dir que s’havien necessitat vuit segles per construir-la i que Colònia tornava a ser una ciutat alemanya i que mai més un soldat estranger i tornaria a posar els peus. Després, Julius Schaub li va col·locar un disc elegit per Hitler en què hi havia gravat l’opera Parsifal interpretada per Carl Muck a Bayeruth. Mentre escoltava la música, Hitler va dir que la seva religió havia nascut del Parsifal.

Per altra banda, el govern alemany va aprovar la Llei del Reich d’Associacions de Turisme del Reich on es nacionalitzava a totes les empreses dedicades al turismes que varen quedar sota la supervisió directe del Ministeri de Propaganda.

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: