Home // diari // 15 de setembre de 1935

15 de setembre de 1935

En el 7ª Congrés del partit nacionalsocialista (NSDAP) a Nuremberg, Adolf Hitler va aprovar davant l’assemblea del Reichstag, reunit en sessió extraordinària, la Llei Civil del Reich o la Llei per la Protecció de la Sang i l’Honor Alemany, conegudes a la història com les Lleis de Nuremberg. Aquestes noves lleis i normes varen ser redactades pel ministre del Interior, Wilhelm Frick, i firmades per Rudolf Hess i definien les obligacions i les normes dels ciutadans segons la seva raça. La nova llei va definir que només es podia considerar ciutadà del Reich aquell que tingués sang alemanya o germànica, i aquest ciutadà havia de ser apte per servir fidelment al seu poble i el Reich. El ciutadà que no es considerava de raça alemanya, o sigui els jueus i els asocials, se’ls va excloure de la societat i se’ls va de tractar com a ciutadans inferiors. És va considerar que totes les famílies que tinguessin un sol membre de la família que fos jueu, tant podia ser un avi o una avia, se’ls havia de considerar com a jueus, i se’ls va prohibir una sèrie de drets; no es varen poder casar amb ciutadans alemanys, no varen podien tenir relacions sexuals amb els ciutadans alemanys i no podien portar la bandera del Reich. Aquesta llei a part de separar els jueus de la població alemanya, també va servir per demanar una sèrie d’obligacions i esforços als ciutadans alemanys; com ara el servei obligatori a la Wehrmacht, tal i com s’havia aprovat en la Llei Militar del 21 de maig de 1935.

A Nuremberg, durant el Congrés, Hitler va fer un discurs davant d’una enorme multitud on va parlar per primer cop de la qüestió jueva i va recomanar acatar les lleis que acabava d’aprovar el Congrés perquè aquestes lleis pagaven el deute de gratitud al moviment sota el símbol de l’esvàstica. Hitler va acusar els jueus del estranger d’haver provocat un boicot contra Alemanya i va afirmar que els jueus alemanys s’havien revoltat contra al govern, a més, va afirmar que s’havia vist impulsat a propiciar una relació tolerable amb el poble jueu.

Les lleis de Nuremberg varen ser difoses a la població pel diari antisemita Der Stürmer, on el seu editor, Julius Streicher,  va començar la persecució de la comunitat jueva.

Abans d’aprovar les Lleis de Nuremberg, el Reichstag va aprovar la Bandera Nacional que seria la bandera amb l’esvàstica del NSDAP, que va substituir la bandera de la República de Weimar.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: