Home // General // 25 de gener de 1935

25 de gener de 1935

Divendres:

A Txecoslovàquia:

En el poblat de Dobris, Alfred Naujocks, seguint ordres d’en Reinhard Heydrich, estava disposat a actuar contra l’emissora negra o l’emissora Strasser, una emissora de l’Otto Strasser dirigida per l’antic director tècnic a Ràdio Stuttgart, Rudolf Formis, que actuava contra el règim. A dos quarts de deu de la nit, Naujocks va fer senyals amb una llanterna a davant l’hotel Zahori, on hi havia l’emissora, per senyalar-li a l’agent de les SS Werner Goetsch que podien començar l’operació. Pocs minuts després, Goetsch va escalar amb una corda l’hotel fins arribar a la finestra de l’habitació on hi havia l’emissora. Naujocks, que va acompanyar l’agent de les SS, en entrar a l’habitació va veure que no estaven sols. Formis va entrar en aquell moment a l’habitació i, en veure’s atrapats, els dos agents es varen llançar sobre l’enginyer. Formis va intentar treure la pistola, però l’agent de les SS va ser més ràpid i el va matar d’un tret. Ràpidament, Naujocks i Goetsch varen col·locar una càrrega de fòsfor sobre l’aparell emissor i varen encendre un foc abans de sortir de l’hotel.

Des de Berlín, quan Heydrich va saber com havia anat l’operació es va posar fet una fúria perquè li semblava que s’havia improvisat massa en aquella operació.

Posted in General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: