Home // diari // 5 de setembre de 1934

5 de setembre de 1934

Dimecres:

En el Reich:

L’obertura del congrés del NSDAP a Nuremberg, el Pateitag, va començar amb l’Egmont a les arenes de Luitpold, on 30.000 es varen concentrar per escoltar als líders nazisAdolf Hitler va dir que de la mateixa manera que el món no podia viure amb guerra permanent, les revolucions tampoc ho podien ser, i va explicar que les revolucions a Alemanya eren poc freqüents, i va assegurar que en els següents mil anys no n’hi hauria una altra. Hitler tancava d’aquesta manera la possibilitat d’una segona revolució tal i com havia demanat les SA amb anterioritat i amb Ernst Röhm al capdavant.

El corresponsal nord-americà William L. Shirer, que va ser present a l’acte i era la seva primera vegada que presenciava una concentració nazi, va escriure en el seu diari que començava a comprendre algunes de les raons de l’espectacular èxit d’en Hitler.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: