Home // diari // 1 d’agost de 1934

1 d’agost de 1934

Dimecres:

En el Reich:

L’Adolf Hitler va comunicar en els seus ministres que els metges l’hi havien dit que en el president Paul von Hindenburg li quedaven menys de 24 hores de vida i que pensava fusionar el càrrec del president del Reich amb el de canceller del Reich a través d’una llei. A la mateixa hora es va acordar que la Reichswehr presentés jurament de fidelitat al nou cap d’Estat, i Werner von Blomberg va accedir a ratificar la nova llei que volia impulsar en Hitler.

A continuació, Hitler va visitar acompanyat per en Wilhelm Brückner al president Paul von Hindenburg a la seva finca de Neudeck. El President estava estirat en el seu llit dur i auster. Oskar von Hindenburg va acompanyar al canceller fins al seu pare i en anunciar-li que hi havia en Hitler, el President va obrir abans per dir-li per què no havia vingut abans. Després de veure que realment només li quedaven unes hores de vida, Hitler va tornar a Berlín per sotmetre la Llei sobre el Lideratge del Reich Alemany a l’aprovació del govern. A la tarda, el President cada cop estava més malament de salut i, abans d’entrar en coma, el doctor Sauerbruch va poder escoltar que deia les paraules:

Mein KàiserLa meva pàtria….

Després es va fer un comunicat oficial explicant que el President havia entrat en coma i que cada cop el seu cor batia més lentament.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: