Home // diari // 25 de març de 1934

25 de març de 1934

Diumenge:

En el Reich:

A Dresden es va fer una gran concentració de les SA de Saxònia amb 125.000 homes que varen desfilar davant del governador. Era una demostració més d’aquest grup paramilitar.


A la petita ciutat de Gunzenhausen, a uns 50 quilòmetres al sud-oest de Nuremberg, un jove membre de les SA anomenat Kurt Bär es va dirigir juntament amb diversos companys seus a la taverna d’un jueu perquè havien tingut la notícia de que un ari hi estava bevent. Bär i els seus companys varen anar a buscar brega i quan el fill del propietari, Julius Strauss, li va escopir hi va haver una batussa entre la família del propietari i els SA. Llavors, una multitud es va concentrar a la taverna. En veure’ls, Bär va deixar de colpejar a la família i va fer un discurs preguntant com era possible que un cristià estigués prenent una cervesa en una propietat jueva, quan els jueus eren els seus enemics. Va assegurar que eren els responsable de dos milions de morts de la Primera Guerra Mundial i els 400 morts i 10.000 ferits greus del moviment nazi. A més, va preguntar quants jueus havien violat ja a dones alemanyes. Segons un testimoni, les 200 persones que s’havien concentrat a la taverna li varen donar la raó i acte seguit va continuar la pallissa mentre la multitud animava als SA. Després varen dur tota la família a una cel·la local. Un cop a la presó, la senyora Strauss va intentar protestar, però Bär la va bufetejar. Diversos centenars d’habitants de la ciutat, més d’un milers, segons algunes fonts, varen sortir al carrer cridant:

Fora els jueus!. 

A continuació varen atacar béns i propietats jueves, i en varen detenir a 30 d’ells i dos varen morir. Un es va suïcidar quan va veure que la multitud el perseguia i l’altre, anomenat Jacob Rosenfelder, va aparèixer penjat en un estable. Tot indica que va ser assassinat.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: