Home // diari // 21 de gener de 1934

21 de gener de 1934

Paul Ludwing Troost, l’arquitecte que més admirava Adolf Hitler, va morir després d’una llarga malaltia a Munic. Amb la mort de l’arquitecte, Hitler va quedar a la vegada afectat i alleugerit. Hitler arrosegava des del 15 d’octubre de 1933 un mal presagi. Aquest presagi va començar quan ell va assistir a la col·locació de la primera pedra de la Casa d’art Alemany ( Haus der Deutschen Kunst) dissenyada per  Troost. Hitler va colpeja la primera pedra amb un martell de plata, però el martell es va trencar a les seves mans. Des de llavors creia que algú dolent li estava a punt de passar. Amb la mort de Troost, Hitler li va dir a Albert Speer aquestes  paraules: quan el martell es va trencar vaig saber que era un mal presagi. Alguna cosa passarà, vaig pensar. Ara ja sabem perquè es va trencar. L’arquitecte estava destinat a morí.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: