Home // diari // 15 d’octubre de 1933

15 d’octubre de 1933

Diumenge:

En el Reich:

Adolf Hitler va posar la primer pedra de la Haus der Deutschen Kunst (Casa d’Art Alemany) a Munic, al carrer Prinzregentenstrasse 1, a tocar dels Jardins Anglesos. L’obra va ser dissenyada per l’arquitecte Paul Ludwig Troost. Hitler va donar uns cops a la pedra amb un martell de plata dissenyat pel mateix Troost per l’ocasió. Curiosament, el martell es va destrossar a trossos a les mans del canceller, provocant-li que cregués que tenia un mal presagi. Aquest sentiment el va arrossegar fins a la mort de Troost el 21 de gener de 1934. A partir de llavors, cada 15 d’octubre es va celebrar el Primer dia de l’Art del Tercer Reich.


El gauleiter Weinrich va ordenar que en els següents dies totes les persones, incloses les personalitats representatives de la nació, consumirien en públic un plat únic en els menjars per donar exemple al poble i per demostrar la unió entre el govern i el poble.

En els Estats Units:

L’ex ambaixador dels Estats Units a Alemanya, J. W. Gerard, va escriure en el Times:

Hitler està fent molt per Alemanya, els seus intents de reconciliar als alemanys, la creació d’un Estat espartà, basat en el patriotisme, la limitació del règim parlamentari tan inadaptat al caràcter alemany; tot això és bo.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: