Home // diari // 13 de novembre de 1933

13 de novembre de 1933

Dilluns:

En el Reich:

Aquell dia es varen publicar els resultats electorals del dia anterior: 93% de vots afirmatius, 40,5 milions, 2 milions de nos; 39,5 milions a favor del Reichstag i 3,5 paperetes nul·les.


El govern alemany va constituir oficialment la Cambra de Cultura del Reich, on tots els artistes, músics i periodistes s’hi havien de registrar si no volien arriscar-se que se’ls hi negués el seu dret a pintar, interpretar o escriure.


A Prússia es va posar sota custòdia preventiva en camps de concentració als criminals i delinqüents sexuals.


20.000 Cristians Alemanys es varen reunir en el Palau d’Esports de Berlín per celebrar el triomf del 23 de juliol dins de l’Església Protestant i exigien l’expulsió dels pastors que encara no s’haguessin declarat a favor del nou règim. L’administrador regional de l’Església, Reinhold Krause, va demanar l’eliminació de l’Antic Testament, qualificat de jueu, de la Bíblica cristiana i la depuració de la teologia de Sant Pau en el Nou Testament. Krause va afirmar que l’esperit de Crist estava estretament relacionat amb l’esperit nòrdic. També la creu, va afegir, era un símbol jueu.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: