Home // diari // 12 de novembre de 1933

12 de novembre de 1933

Diumenge:

Les eleccions parlamentàries:

Aquell dia es varen celebrar eleccions parlamentàries i es va consultar al poble alemany a través d’un plebiscit sobre la retirada d’Alemanya de la Lliga de Nacions. El govern a decidir aquella data perquè era l’endemà de l’aniversari de l’armistici de 1918 que va portar la derrota d’Alemanya a la Primera Guerra Mundial. El 96% dels ciutadans alemanys amb dret a vot varen acudir a les urnes, i el 95% va expressar amb el seu vot l’aprovació de la política nazi. A Berlín, el 85,1% dels berlinesos varen elegir al NSDAP. Tot i l’aclaparadora victòria, la gent només podia votar un partit, el NSDAP, amb una llista única de candidats, la Llista del Führer, i, a més, els sobres amb les paperetes estaven numerats.  D’aquesta manera deixava d’existir el vot secret. Els nazis varen obtenir un 93% de vots encontra a un 7% que va votar Nein, No. Aquests resultats s’han d’agafar amb pinces que siguin certs, perquè per exemple costa de creure que un 99,5 % dels presoners del camp de concentració de Dachau votessin per al partit nazi, ja que la majoria d’aquests presoners estaven al camp per estar encontra d’Adolf Hitler.

Coma  conseqüència d’aquestes eleccions, Wolf Heinrich Graf Helldorf va ser elegit sots-director en el Reichstag.

En el Reich:

El govern va aprovar que els Testimonis de Jehovà fossin acomiadats de les seves feines i es va ordenar les primeres detencions cap a aquest col·lectiu.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: