Home // diari // 17 d’octubre de 1933

17 d’octubre de 1933

En el judici de Leipzig, on es jutjava a cinc comunistes d’haver incendiat al Reichstag el 27 de febrer de 1933, després de que Georgi Dimitroff, un dels acusats, portés la iniciativa, el fiscal, el doctor Werner, va anunciar que procuraria que el famós Llibre Negre, publicat pels emigrats, seguir-lo pàgina per pàgina per demostrar que no constituïa més que un teixit de calumnies les acusacions que feien els nazis contra als cinc comunistes estrangers. D’aquesta manera els acusadors es varen convertir en acusats i la continuació del procés no va tenir cap altra finalitat que disculpar-se.

En el camp de concentració de Dachau, dos presoners es varen suïcidar a la seva cel·la segons les autoritats nazis. La direcció del camp va indicar que s’havien penjat dels seus cinturons, però les famílies varen avisar a l’audiència de Munic, i dos metges forenses varen practicar les autòpsies. Segons aquests, els presoners havien patit maltractaments i varen ser estrangulats. Nombroses senyals d’equimosis al cap i la resta del cos demostraven que les marques que apareixien al coll eren per haver mort per estrangulació i no penjats. Tampoc es varen trobar els cinturons que varen utilitzar.

Als Estats Units, des de Bèlgica, va arribar Albert Einstein a Nova York fugint de l’Alemanya nazi. Einstein va treballar a Princeton.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: