Home // diari // 30 de juny de 1933

30 de juny de 1933

Per una disputa entre Joseph Goebbels i Wilhelm Frick per les competències de cadascun dins dels seus Ministeris, Adolf Hitler va tenir que publicar un decret en què va ordenar a Joseph Goebbels que ell era l’únic resonsable de totes les tasques d’influència intel·lectual en el Ministeri de Instrucció Pública i de Propaganda, que dirigiria el propi Goebbels. Hitler li va explicar en el decret que ell seria responsable de tots els treballs encaminats a influir la vida mental i espiritual de la nació per aconseguir la màxima assistència al règim, tant per informar al públic del interior del país com a l’estranger, i d’administrar totes les instal·lacions i institucions. Tot i que Hitler li donava més competències a Goebbels, no li donava tot el que ell desitjava. Les atribucions del Ministeri de l’Interior que passaven a dependre de Goebbels eren la instrucció general en política interior, l’Escola Superior de Política, la implantació i celebració dels dies festius nacionals i festivitats estatals en col·laboració amb el ministre de l’Interior, la premsa, la ràdio, l’himne nacional, la Biblioteca alemanya de Leipzig, l’art, el foment de la música, incloent l’Orquestra Filarmònica, els assumptes teatrals i cinematogràfics, així com la lluita contra la literatura barata.

Per altra banda, el govern alemany va donar instruccions perquè els treballadors vigilessin la conducta dels seus companys i denunciessin a aquells que critiquessin al règim. Una circular de Hermann Göering ordenava als serveis de la Gestapo a denunciar als delegats del treball tot membre del Partit, tot treballador, que la seva actitud política semblés dubtosa.

Per altra part, Goebbels va donar les claus de la nova casa situada al costat de la Porta de Brandenburg en el carrer Hermann-Göering-Strasse 20, i que havia sigut d‘Alfred Hugenberg com a ministre d’Agricultura, a la seva esposa Magda Goebbels. Però quan Magda va entrar a la casa no li varen agradar gens els mobles que havia elegit Albert Speer i els va fer canviar. D’aquesta manera els Goebbels varen començar a viure en un ambient més luxós.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: