Home // diari // 30 de juny de 1933

30 de juny de 1933

Divendres:

En el Reich:

Per una disputa entre els ministres Joseph Goebbels i Wilhelm Frick per les competències de cadascun dins dels seus Ministeris, Adolf Hitler va tenir que publicar un decret en què va ordenar al ministre Joseph Goebbels que ell era l’únic responsable de totes les tasques d’influència intel·lectual en el Ministeri de Instrucció Pública i de Propaganda, que dirigiria el propi Goebbels. Hitler li va explicar en el decret que ell seria el responsable de tots els treballs encaminats a influir la vida mental i espiritual de la nació per aconseguir la màxima assistència al règim, tant per informar al públic de l’interior del país com a l’estranger, i d’administrar totes les instal·lacions i institucions. Tot i que Hitler li donava més competències no li donava tot el que Goebbels desitjava. Les atribucions del Ministeri de l’Interior que passaven a dependre d’en Goebbels eren la instrucció general en política interior, l’Escola Superior de Política, la implantació i celebració dels dies festius nacionals i festivitats estatals en col·laboració amb el ministre de l’Interior, la premsa, la ràdio, on totes les emissores es varen posar en mans del Ministeri de Propaganda, l’himne nacional, la Biblioteca alemanya de Leipzig, l’art, el foment de la música, incloent l’Orquestra Filharmònica, els assumptes teatrals i cinematogràfics, així com la lluita contra la literatura barata. Precisament, aquell dia Goebbels va fer un discurs a l’Escola Superior de Ciències Polítiques sobre el feixisme i va dir que el Partit Feixista italià havia construït una organització gegantesca de diversos milions de persones en el que tothom es reunia en teatres populars, jocs, esports, turisme, excursions, càntics que l’Estat subvencionava per tots els mitjans. Goebbels volia implantar les estratègies del Partit Feixista en el seu Ministeri de Propaganda.


Adolf Hitler va designar a en Fritz Todt perquè supervisés la construcció de les autopistes i va nombrar al director de l’empresa d’assegurances Allianz Kurt Schmitt coma ministre d’Economia en substitució de l’Alfred Hugenberg.


El govern alemany va donar instruccions perquè els treballadors vigilessin la conducta dels seus companys i denunciessin a aquells que critiquessin al règim. Una circular del ministre Hermann Göering ordenava als serveis de la Gestapo a denunciar als delegats del treball tot membre del Partit i tot treballador que la seva actitud política semblés dubtosa.


Goebbels va donar les claus de la nova casa situada al costat de la Porta de Brandenburg en el carrer Hermann-Göering-Strasse 20, i que havia sigut d‘Alfred Hugenberg com a ministre d’Agricultura i Economia, a la seva esposa Magda Goebbels. Però quan la Magda va entrar a la casa no li varen agradar gens els mobles que havia elegit l’arquitecte Albert Speer i els va fer canviar. D’aquesta manera, els Goebbels varen començar a viure en un ambient més luxós.


Martin Heidegger va pronunciar un discurs on es va queixar de que la revolució nacional encara no havia arribat a la majoria de les universitats, i va instar als estudiants nazis de Heidelberg a llançar una campanya per expulsar al rector de la Universitat, l’historiador conservador Willy Andreas, que va ser finalment expulsat el 8 de juliol de 1933.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: