Home // diari // 27 de maig de 1933

27 de maig de 1933

Dissabte:

En el Reich:

Martin Heidegger va pronunciar el seu discurs inaugural com a rector de la Universitat de Friburg, després de ser-ne elegit el 21 d’abril. Dirigint-se als dignataris nazis i als professors que havien anat a l’acte, va proclamar que la llibertat acadèmica ja no seria la base de la vida en la universitat alemanya, perquè aquesta llibertat no era autèntica, sinó només negativa. Va afegir que era hora de que les universitats busquessin els seus fonaments en la nació alemanya i que participessin en la missió històrica que estava complint en aquell moment. Al final de l’acte es va cantar el Horst-Wessel-Lied i es va fer la salutació romana en el quart vers.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: