Home // diari // 27 d’abril de 1933

27 d’abril de 1933

Dijous:

En el Reich:

Adolf Hitler va declarar que els grans propietaris de terra, els junker, amb problemes econòmics havien de deixar que es colonitzés els seus terrenys per pagesos alemanys sense terra.


El ministre de Treball Franz Seldte va anunciar que el número d’aturats havia baixat a casi mig milió de persones. El que el ministre no va dir era que la majoria de les persones que havien trobat feina ho havien fet en feines temporals.


A Baden, la Federació d’Associacions de Dones Alemanyes va rebre una nota de la cap de l‘organització de dones nacionalsocialistes de la província, Gertrud Scholtz-Klink, en què informava de que la Federació estava dissolta. La direcció central de la Federació va escriure una nota en el Ministeri de l’Interior preguntant sobre quines bases legals havien actuat d’aquella manera i asseguraven que la Federació no representava una amenaça per la seguretat pública. Ningú els va fer cas.

A la Gran Bretanya:

El president del grup parlamentari del DNVP, Ernst Oberfohren va escriure un article en el diari Manchester Guardian en el que donava per segur que l’incendi del Reichstag del 27 de febrer havia sigut organitzat per en Joseph Goebbels. El 29 de març havia sigut obligat a dimitir i poc després es va suïcidar.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: