Home // diari // 20 d’abril de 1933

20 d’abril de 1933

Dijous:

El dia de l’aniversari de l’Adolf Hitler:

L’Adolf Hitler va celebrar per primer cop el seu aniversari, feia 44 anys, com a canceller del Reich. Per tot Alemanya es varen fer homenatges; l’empresa Allianz d’en Kurt Schmitt va organitzar una festa en un dels seus locals, però Hitler no va ser present a cap d’aquests actes perquè estava descansant a Baviera en el seu modest apartament privat de Munic i va ser impossible parlar amb ell durant aquell dia. Pels carrers i les places de pràcticament tots els pobles i ciutats es varen adornar amb símbols nazis. En el centre de Munic es varen exhibir fotografies i busts d’en Hitler adornats amb flors i corones de llorers. Les cases i les botigues estaven decorades, els tramvies portaven banderetes nazis i en les esglésies s’oficiaven serveis especials per desitjar-li sort al canceller.

BerlínJoseph Goebbels va fer un discurs per la ràdio on va arribar a comparar a en Hitler amb l’ex canceller alemany Otto von Bismarck. A la nit, Goebbels va assistir a l’acte festiu en motiu de l’aniversari en el Teatre Estatal de la plaça berlinesa de Gendarmenmarket. Avui en dia és una sala de concerts. Allí, l’escriptor nacionalsocialista Hanns Johst va estrenar el seu drama Schlageter, una versió teatral de l’aixecament alemany contra els francesos a la Baixa Renània a principis de la dècada de 1920, escrit per ell i dedicat a en Hitler. En escena, els papers principals els interpretaven Veit Harlan, el popular actor Albert Bassermann i Emmy Sonnemann. Al final del drama patriòtic, el públic es va posar dempeus i va cantar el Horst-Wessel-Lied i després varen aplaudir els actors, que varen fer la salutació romana menys Bassermann, que es va quedar amb els braços creuats sobre el pit i es va inclinar en la forma característica dels actors de teatre.

El ministre bavarès d’Educació, Hans Schemm, en un altre acte, va descriure al canceller com l’artista i l’arquitecte enviat pel Senyor per donar formar a una nova Alemanya que donés al poble el seu caràcter definitiu després de 2.000 anys.

En el Reich:

Walther Darre, que durant els últims dies havia fusionat les diverses organitzacions pageses, va acabar el seu treball amb la creació d’una organització pagesa, la Deutsche Landwirtshaft.


Bernhard Rust va fundar tres Institucions Nacional d’Educació Política, internats que tenien com a model les antigues escoles prussianes de cadets, que eren prohibides pel Tractat de Versalles, i dissenyades per formar a una nova elit de dirigents.


El Reichsleiter Philip Bouhler va ingressar a les SS amb el número 54.932.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: