Home // diari // 24 de març de 1933

24 de març de 1933

Divendres:

En el Reich:

El govern alemany va promulgar la llei de capacitació del dia anterior, i es va donar més poder a la figura del canceller. Per aprovar aquella Llei, Hitler va ordenar detenir a cert números de diputats i va intimidar a la resta. Dels 647 diputats només varen assistir aquella sessió del Reichstag 535, i 441 diputats varen votar a favor de la nova Llei. A partir d’aquesta promulgació, Adolf Hitler podia dictar decrets d’emergència sense el consentiment del president del govern. O sigui, que podia decretar un decret d’emergència quan volgués sense el consentiment del president Paul von Hindenburg i del Parlament, i es donava més poder a la seva figura i menys a la del President, que ja no podia controlar al govern.

El govern alemany es va reunir aquell dia per fer un balanç de la resolució parlamentària i tots els ministres estaven impressionats amb Hitler. Hitler es va limitar a pronunciar unes emocionades paraules d’agraïment.


Joseph Goebbels va presentar un projecte de llei que ell havia proposat feia molt des del NSDAP i en què convertia l’1 de maig en festa nacional del poble alemany, fent així realitat el vell somni de la classe obrera alemanya.


La Centralverein, l’Associació Central de Ciutadans Alemany de Fe Jueva, varen emetre un comunicat de premsa que posava de manifest el seu delicat estat. Per una banda, qualificaven de pura invenció les notícies de la premsa estrangera que afirmava que s’havien trobat cadàvers jueus abandonats a l’exterior d’un cementiri jueu de Berlín, i que s’havia organitzat una batuda contra joves jueves. Per l’altra banda, reconeixen que alguns jueus havien sigut víctimes d’actes de violència i venjança política.

A la Gran Bretanya:

El diari britànic Daily Express va sortir editat amb un titula que deia:

Judea declares war on Germany. Judea declara la guerra a Alemanya. Jueus de tot el món uneixen els seus esforços.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: