Home // diari // 26 de febrer de 1933

26 de febrer de 1933

Diumenge:

En el Reich:

Adolf Hitler es trobava enmig de la campanya electoral i només en aquell dia va fer un viatge de dotze hores d’avió per parlar en tres ciutats diferents. A la nit va tornar a Berlín per sopar amb el príncep Viktor zu Wied i la seva esposa a la casa que tenien el matrimoni a la Kurfürstenstrasse.


La nova direcció comunista va llançar una crida per erigir una barrera de masses per defensar el partit comunista i els drets de la classe obrera, i per desencadenar un poderós assalt de masses i una lluita gegantesca contra el règim nazi. A Hamburg, els comunistes varen fer una manifestació violenta davant de la seu local del NSDAP i a resulta d’aquella manifestació va morir d’un tret un membre de les Joventuts Hitlerianes de 16 anys anomenat Otto Blöcker, que va passar a seu màrtir del nazisme i més tard se li va dedicar un carrer.

Però no només els comunistes intentaven fer front al govern alemany. A Dortmund, un cop més, per queixar-se de les mesures antidemocràtiques del govern, el partit socialdemòcrata es va tornar a manifestar pels carrers.


Marinus van der Lubbe, després del dia anterior intentar causar alguns incendis a la capital, es va passar el dia vaguejant fins que va marxar a Henningsdorf, on va dormir en un refugi de la policia. Allí va conèixer a un altre vagabund anomenat Waschinski, que l’acompanyarà l’endemà de retorn a Berlín.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: