Home // diari // 25 de febrer de 1933

25 de febrer de 1933

Dissabte:

En el Reich:

Després de l’ocupació de la seu del partit comunista el dia anteriorRudolf Diels va començar a treballar en inspeccionar tots els documents de la casa de Karl Liebknecht, i l’oficina de la policia va presentar un comunicat que deia que en les habitacions subterrànies s’hi havien trobat centenars de material d’alta traïció. Mentrestant, les organitzacions de xoc comunistes, integrades a la Lliga Antifa, es varen posar sota una direcció comuna per respondre l’ocupació de la casa Liebknecht. Amagant el què estava passant amb els comunistes, el Der Angriff va sortir editat explicant només en una sola frase l’ocupació de la seu comunista. Mentre es reprimia contra els comunistes, la gran indústria alemanya va posar a disposició del NSDAP 3.000.000 Reichsmarks.

A més dels comunistes, aquella nit la policia va desallotjar el ball de carnaval de la capital que portava el títol: Dachkahn. La sala estava plena i la policia, sota l’amenaça d’arrestar qui no obeís, va fer fora a la gent perquè tornés cap a casa.


Marinus van der Lubbe va intentar cremar tres edificis de Berlín en un acte de protesta en solitari per incitar a la classe obrera a lluitar contra la repressió que patia. Primer va intentar cremar una oficina de treball del districte berlinès de Neukölln, després una barraca en un subterrani proper a l’Ajuntament per intentar cremar l’edifici i, a continuació, l’antic Palau Reial. Tots aquests intents varen quedar frustrats pel seu descobriment immediat i en prou feines varen tenir ressò entre la premsa.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: