Home // diari // 27 d’octubre de 1944

27 d’octubre de 1944

Divendres:

En el front occidental:

Les tropes del mariscal Gerd von Rundstedt varen frenar per uns dies els plans del comandant Dwight D. Eisenhower d’ocupar la zona del Ruhr.


En una conferència militar en el quarter general del  comandant Walter Model, a prop de Krefeld, varen ser discutits els plans de la futura ofensiva a les Ardenes amb el comandant Josef Dietrich del 6º Exèrcit Panzer, el comandant Hasso Manteuffel del 5º Exèrcit Panzer i el comandant Brandenbeger del 7º Exèrcit. Model va acceptar una modificació del pla anomenada solució petita i prometia dur-la al comandant Von Rundstedt, que seria qui dirigiria l’Operació. Els generals volien una operació molt més petita que la que desitjava l’Adolf Hitler.

A la Gran Bretanya:

A Londres, a la Cambra dels Comuns, Winston Churchill va pronunciar un discurs on va dir que s’havien reunit amb el govern soviètic per parlar de com seria Polònia després de la guerra, i va afirmar que els soviètics no acceptaven les peticions del govern polonès a l’exili.

En els Estats Units:

William Donovan va escriure que l’estratègia de la Gran Bretanya consistia en recuperar el sud-est asiàtic fent el més gran ús possible dels recursos nord-americans al mateix temps que negaven en els nord-americans tenir veu política en aquesta zona.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: