Home // diari // 6 de setembre de 1944

6 de setembre de 1944

Dimecres:

En el Reich:

El govern alemany va llançar els primers míssils V-2 sobre la Gran Bretanya i per primer cop va llançar aquesta arma contra una ciutat, París, que feia pocs dies havia caigut en mans aliades.


Walter Warlimont va deixar de ser el general adjunt de l‘Alfred Jodl al capdavant de l’Estat Major de les operacions de la Wehrmacht.


Bulgària, després de l’ofensiva soviètica del dia anterior, va trencar les seves relacions diplomàtiques amb Alemanya. Per tal de demanar la rendició del seu país, es varen produir vagues a Pernik, Sofia, Ploviv i Gabrovo, a més de que es varen assaltar les presons de Pleven, Varna i Sliven, i un centenar de ciutats varen ser ocupades per destacaments partisans.

A Itàlia:

Per culpa de les fortes pluges els britànics no varen poder llançar-se sobre la plana del riu Po, tot i que ja havien travessat la línia Gòtica.

En el front occidental:

A Bèlgica:

El comandant Bernard Law Montgomery va aturar l’avanç de les seves tropes per preparar-se per creuar el Rin. Aquesta aturada va ser més endavant un greu error per l’Operació Market Garden. Tot i això, les tropes britàniques del 21º Exèrcit varen alliberar Gant, Kortrijk i Armentières, i varen arribar a Beringen, al Canal Albert. Per altra banda, el 1º Exèrcit nord-americà va creuar el riu Mosa per diversos punts dels sud de Namur.

Després de veure que no podien resistir l’ofensiva aliada, amb el foc de cobertura de dues bateries antiaèries col·locades a les dues ribes de l’Escalada, els alemanys varen començar a transportar 80.000 soldats a l’illa de Walcheren, en el costat septentrional de l’estuari del riu. Mentre es retiraven, uns alemanys es varen venjar d’un atac que havien tingut dos dies abans a Buissonville i varen cremar 22 cases de la localitat i d’un poble proper.


El Generalleutnant Kurt Chill, que es trobava en el Canal Albert, va informar de la situació al Generaloberst Kurt Student. Els dos ja sabien que els tancs britànics havien creuat el Canal a Beringen. Student li va ordenar un contraatac amb el 6º Regiment del comandant Heydte i un batalló de la 2º Fallschirmjäger. Rebrien a més el suport d’un batalló del 1º Exèrcit. Just al nord de Beringen, precisament, els combats eren molt violents, però Student confiava que els laberints de canals de la zona fossin un terreny favorable per la defensa.

A França:

A París, el nou govern provisional d’en Charles de Gaulle es va instal·lar a la capital francesa.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: