Home // diari // 27 d’agost de 1944

27 d’agost de 1944

Diumenge:

En el Reich:

En el seu habitual editorial en el Das Reich, titulat aquest Sobre el principi de la guerra, Joseph Goebbels va dir que els estaven posant a provar la resistència i que era la missió dels líders polítics mantenir-se quan els caràcters dèbils tremolen davant les càrregues emocionals perquè ells tenien una pròpia missió donada pel destí. El ministre va explicar que el nacionalsocialisme era la més gran, però també la única, possibilitat de salvació del poble alemany.

En el front occidental:

A primera hora del matí, el comandant Dwight D. Eisenhower va sortir de Chartres per visitar París amb el comandant Omar Bradley per efectuar una visita informal a la capital francesa i reunir-se amb el general Charles de Gaulle. En aquells moments els carrers de la ciutat estaven buits, ja que els alemanys havien confiscat tots els vehicles que podien moure’s. La reunió entre els dos generals nord-americans amb el nou líder francès va tenir lloc en el Ministeri de la Guerra, en la rue Saint-Dominique. De Gaulle els va explicar que la República mai havia deixat d’existir i li va demanar mantenir la divisió del general Philippe Leclerc a París per garantir la llei i l’ordre, però com que algunes unitats ja havien abandonat la ciutat també li va demanar que els nord-americans els ajudessin. Eisenhower va proposar una desfilada nord-americana pels carrers de la ciutat. Bradley va declarar que era perfectament possible organitzar-ho tot en menys de dos dies. Amb aquest acord, Eisenhower va convidar al general De Gaulle a presidir la desfilada i respondre a la salutació en companyia del general Bradley. Ell no hi assistiria. Quan va tornar a Chartres, el comandant suprem va convidar al comandant Bernard Law Montgomery a unir-se a la desfilada, però el britànic ho va rebutjar.

En el nord de França:

A la tarda, els tancs del Regiment Sherwood Ranger de la Cavalleria Voluntària britànica varen dirigir-se cap al Sena.

En el sud de França:

A Toló, després d’una resistència a la península de Saint-Mandrier, l’almirall alemany que comandava la plaça de la ciutat va capitular davant la infanteria colonial francesa i els tabors marroquins. D’aquesta manera va acabar la lluita a la Costa Blava, però no més al nord, on les batalles continuaven sent frenètiques; només aquell dia una sola companyia d’infanteria havia disparat 2.500 projectils de morter per acabar amb els successius contraatacs alemanys. Al migdia, tres divisions d’infanteria alemanyes varen aconseguir creuar el Drome, per fugir cap al nord, conduïdes per la 11º Divisió Panzer, mentre que una quarta divisió intentava avançar amb greus problemes per la Nacional 7.

A Birmània:

Els últims soldats chindits varen marxar del país.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: