Home // diari // 22 d’agost de 1944

22 d’agost de 1944

Dimarts:

En el front occidental:

A França, a dos quarts de vuit de la tarda, el comandant Dwight D. Eisenhower va decidir ajudar la capital francesa i va ordenar a en Philippe Leclerc avançar cap a París amb les seves tropes, que estaven ansioses per arribar-hi. El comandant suprem va dir en els caps de l’Estat Major Conjunt que si els alemanys intentaven retenir la capital amb una força sòlida es convertiria en una amenaça constant pels flancs. Tot i això, tenien informes de que els alemanys s’estaven retirant. A la nit, a París, el comandant Dietrich von Cholitz sabia que tot estava perdut i les seves ordres no anaven més enllà de les portes de l’Hotel Meurice.

A Limoges, els homes del coronel Guingouin varen ocupar la ciutat després de negociar sense èxit la rendició el 20 d’agost de 1944. Els 14.000 homes armats de la Resistència varen entrar a la ciutat sense problemes perquè els alemanys varen fugir davant de la superioritat aliada. En Guingouin es va instal·lar a l’hotel Haviland i es va fer un festeig amb banderes comunistes i fent salutacions aixecant el puny.

Al sud de França, un batalló de xoc francès es va apoderar del mont Faron, que domina la ciutat de Toló.

A Itàlia:

El 5º Cos britànic va ser aturat pels alemanys davant del riu Metauro, molt a prop de les primeres organitzacions defensives de la línia Gòtica.

A la Gran Bretanya:

Els alemanys varen llançar un míssil V-1 que va caure a East Barnet, a Herfrodshire, en el sud-est d’Anglaterra, i va provocar la mort de 221 persones.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: