Home // diari // 28 de juny de 1944

28 de juny de 1944

Dimecres:

En el Reich:

A París, la Resistència va executar a l’ex secretari d’Estat i d’informació del govern d’en Pierre Laval, en Philippe Henriot.

En el front oriental:

Per ordres de l’Adolf Hitler, en Walther Model va substituir al capità general Ernst Busch en el comandament del Grup d’Exèrcits del Centre després de l’ofensiva soviètica del 22 de juny de 1944. En Model al mateix temps comandava el Grup d’Exèrcits Ucraïna Nord. En Busch va reconèixer davant d’en Kurt Zeitzler que quedava poc dels exèrcits blindats 3º, 4º i 9º.

En el front occidental:

El general Friedrich Dollmann, el comandant del 7º Cos alemany i responsable de la defensa de Cherbourg, va morir d’un atac de cor després de ser informat de que seria jutjat en un consell de guerra per la pèrdua de Cherbourg. Unes setmanes enrere, a Baviera l’hi havia jurat a en Hitler en persona que defensaria la fortalesa fins l’últim home.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: