Home // diari // 11 de juny de 1944

11 de juny de 1944

Diumenge:

En el front occidental:

A Normandia, les tropes alemanyes dirigides per l’Erwin Rommel van presentar una defensa ferotge, però varen ser incapaces de contenir l’ofensiva aliada. A més, el submarí alemany U-980 va ser enfonsat mentre s’acostava a les costes normandes.

Des de Londres, en Bernard Law Montgomery seguia l’estratègia a seguir a Normandia i li va reiterar al mariscal de camp Alan Brooke que la seva idea era atreure el gruix de les forces alemanyes cap al seu flanc esquerre, a on actuaven les divisions britàniques i canadenques, per permetre als nord-americans capturar Cherbourg per després avançar ràpidament pel sud de la península de Cotentin.

A Itàlia:

Mentre les tropes de l’Albert Kesselring es retiraven ordenadament cap al nord sense deixar de combatre, els britànics varen alliberar la ciutat de Pescara.

A Finlàndia:

Els soviètics varen perforar les defenses finlandeses a l’istme de Carèlia.

En el Pacífic:

A les illes Marianes, la task-force 58, a les ordres d’en Mitscher i que estava composta per vuit enormes portaavions, vuit més de petits, set cuirassats ràpids d’un últim model, tretze cuirassats clàssics i cinquanta-vuit destructors, varen iniciar una sèrie de bombardejos sobre les posicions japoneses a les illes de Saipan, Tinian, Guam, Rota i Pagan. Durant l’acció dels avions nord-americans, 150 avions japonesos varen ser abatuts. L’objectiu era dirigir cap a ells la flota japonesa i tallar les línies de comunicació a les unitats japoneses que actuaven en el sud del Pacífic.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: