Home // diari // 31 de maig de 1944

31 de maig de 1944

Dimecres:

En el Reich:

En Martin Bormann va emetre una circular per tots els gauleiters per informar-los de les línies d’actuació del Partit en cas d’invasió del territori. El que volia era que els gauleiters preparessin psicològicament i materialment als alemanys per una possible invasió, i va demanar a tots els caps del Partit anar armats.

De dia, les localitats alemanyes de Osnabruck, Hamm, Schwerte i Oestke varen ser atacades per 1.029 bombarders i 682 caces, pràcticament no varen patir baixes. De nit, varen ser bombardejades les localitats franceses de Trappes, Tergnier, Maisy i Mont Couple amb 400 bombarders, tampoc varen patir gaires baixes.

A Itàlia:

Les forces nord-americanes del general Mark Clark varen perforar les defenses alemany de Balmontone i varen seguir amb el seu avanç cap a Roma.

En el front oriental:

L’ofensiva alemanya a les proximitat de la localitat romanesa de Jassey, després d’un èxit inicial, va ser aturada per les defenses soviètiques.

A Romania:

Les instal·lacions petrolíferes de Ploesti varen ser atacades per 480 bombarders i 250 caces nord-americans. Els atacants només varen perdre 16 aparells, 4 d’ells caces.

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: