Home // diari // 29 de maig de 1944

29 de maig de 1944

Dilluns:

En el Reich:

A França, el comandant Gerd von Rundstedt va inspeccionar les defenses costeres.


Com el dia anterior, les forces aèries nord-americanes varen atacar amb 993 bombarders i 674 caces les línies alemanyes de subministrament de combustible, afegint a la llista la localitat de Pozen i la planta de Krzesinki, a Polònia. Els nord-americans varen perdre 37 bombarders, 327 varen ser tocats i 8 caces varen ser destruïts. Per aquells atacs a les dotze del migdia va sonar l’alarma antiaèria a la ciutat de Dresden, primer la petita i després la gran. Un cop més no va passar res. La ràdio va informar que grans formacions des de les set del matí estaven sobre Brunswick, Magdeburg, Brandenburg i el nord de Saxònia.

A Itàlia:

Les forces del 5º Exèrcit nord-americà varen arribar des d’Anzio a les posicions alemanyes de la Línia Caesar, al sud de Roma, on immediatament varen començar els combats.

A la Gran Bretanya:

Preparant l‘Operació Overlord, el SHAEF va ordenar que 11.000 avions Aliats portessin tres grans ratlles blanques en cada ala per ser fàcilment identificats. Alguns tripulants varen utilitzar escombres per pintar les ratlles. Però el comandant Trafford Leigh-Mallory li va demanar al comandant Dwight D. Eisenhower que cancel·lés els llançaments de la 82º i 101º Divisió Aerotransportada previst pel dia de l’Operació, ja que corrien el risc de perdre la meitat dels paracaigudistes i un terç dels planadors com a mínim.

A l’Atlàntic:

El U-549 va enfonsar amb els seus torpedes al portaavions escorta nord-americà USS Block Island, l’única embarcació d’aquest tipus que varen perdre els nord-americans. Poc després el submarí alemany va ser enfonsat.

En el Pacífic:

La primera batalla de tancs de la campanya del Pacífic va tenir lloc a l’illa de Biak, davant de Nova Guinea, entre japonesos i nord-americans, que aquests varen utilitzar els Sherman. Els dos regiments que varen desembarcar a l’illa es varen trobar una dura resistència japonesa des de les seves posicions subterrànies i amb els seus canons varen alentir l’avanç nord-americà. La batalla, que va ser l’única on els japonesos varen gaudir de gran superioritat numèrica, va acabar amb victòria nord-americana.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: