Home // diari // 28 de maig de 1944

28 de maig de 1944

Diumenge:

En el Reich:

400 bombarders nord-americans de la 8º Força Aèria varen atacar les indústries químiques que produïen gasolina sintètica de les ciutats de Colònia, Konigsburg, Magdeburg i Ruhland. Per aquells atacs a un quart de tres de la tarda va sonar la petita alarma aèria a la ciutat de Dresden i, a continuació, la gran. La ràdio va anunciar que els bombarders enemics estaven arribant a l’extrem nord de la ciutat. Durant uns minuts es varen sentir els bombarders a Dresden i alguns trets de la defensa antiaèria, però la ciutat no va ser atacada. A més, va ser atacada les bases de llançament dels míssils V-1. Mentre s’atacava a Alemanya, una altra flota americana, la 15º Força Aèria, va bombardejar als camps de refineria dels camps petrolífers romanesos de Ploesti, on els alemanys en treien el petroli, i la ciutat de Gènova. Per culpa de l’atac nord-americà, els alemanys van veure reduït a la meitat la seva producció. A la nit, 600 bombarders de la RAF varen atacar les ciutat franceses d’Angers i Boulogne.

En el Pacífic:

A l’illa de Biak, al nord-oest de Nova Guinea, els combats entre els nord-americans i els japonesos varen continuar.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: