Home // diari // 27 de maig de 1944

27 de maig de 1944

Dissabte:

En el Reich:

El general Hans Spiedel, el comandament de les tropes a Normandia, es va reunir a la ciutat de Freudenstadt amb en Constantin von Neurath i en Karl Stroelin per parlar d’un imminent atemptat contra la vida de l’Adolf Hitler. Els tres homes varen arribar a la conclusió de que el mariscal Erwin Rommel era la persona ideal per liderar la prefectura del govern després de l’atemptat.


Continuant preparar-se per l’Operació Overlord, els Aliats varen bombardejar les defenses costeres i les bases dels míssils V-1 entre Calais i Normandia. A més, varen ser atacats els nusos ferroviaris d’Estrasburg, Neuenkitchen, Saarbrucken, Karlsruhe, Mannheim i Ludwigshafen. A la nit, la RAF va atacar els aeroports d’Avinyó, Montpeller, Nims i Marsella.

A Itàlia:

Les tropes del 5º Exèrcit del comandant Mark Clark varen continuar avançant cap a Roma, mentre que els soldats alemanys intentaven organitzar-se al voltant de Balmontone.

A Japó:

Hiroshi Oshima va informar al seu govern del que s’havia parlat en l’última sessió d’en Hitler al Berghof i va dir que es creia que els Aliats durien a terme maniobres de distracció contra Noruega, Dinamarca, la part sud de la França occidental i les costes franceses del Mediterrani. Oshima va assegurar que tothom tenia clar que els Aliats obririen el segon front en el Pas de Calais. L’informe de l’ambaixador va ser llegit pels Aliats, que d’aquesta manera varen poder veure que els alemanys pensaven que desembarcarien al Pas de Calais.

En el Pacífic:

Els nord-americans del comandant Douglas MacArthur varen desembarcar a Nova Guinea Holandesa per apoderar-se de l’illa de Biak, al nord-oest de Nova Guinea, a l’oest d’Hollandia. Els japonesos varen oferir una dura resistència.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: