Home // diari // 22 de maig de 1944

22 de maig de 1944

Dilluns:

En el Reich:

Els Aliats varen continuar bombardejant al Reich i durant aquesta jornada, on hi varen participar la RAF i la USAAF, es va atacar Cherbourg i Siracourt, a França,; Kiel, Dortmund i Brunswick, a Alemanya; o La Spezia i Civitanova, a Itàlia.

A Itàlia:

Les tropes canadenques varen perforar la línia Hitler, on hi havien la majoria dels soldats alemanys que havien abandonat la línia Gustav el 15 de maig de 1944. A Montecassino, havent perdut ja el monestir, els alemanys varen cessar en la seva resistència a la cima del mont.

A les vuit del vespre, el comandant Mark Clark va dir en una conferència de premsa davant dels reporters que pensava ocupar Roma aviat i que res se l’interposaria en el seu camí.

A l’Atlàntic:

Aquell dia va sortir de la base de Lorient el submarí U-530, que duia a bord un radar de tipus Naxos i 3 tècnics expert en el seu muntatge i maneig pels japonesos. El que no sabien ni els alemanys ni els japonesos es que els nord-americans havien intervingut les seves comunicacions radiofòniques i havien desxifrats els seus codis, i amb els seus submarins varen perseguir l’U-Boot sense que s’adonés.

A la Xina:

Les forces aliades varen atacar la localitat de Chang-Ya.

En el Pacífic:

El submarí USS Pollack va enfonsar el destructor japonès Asanagi.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: