Home // diari // 7 de maig de 1944

7 de maig de 1944

Diumenge:

En el Reich:

La 8º Força Aèria de la USAAF va atacar Berlín, Munster i Osnabruck per buscar el col·lapse dels transports i la distribució de carburants. Per aquell atac els nord-americans varen utilitzar 922 bombarders i 764 caces. Per la seva part, la RAF va utilitzar 500 avions contra objectius relacionats amb l’Operació Overlord a les localitats franceses de Nantes, Salbris, Tours i Rennes.


En el seu habitual article en el Das Reich, titulat aquest cop Els factors d’inseguretat, Joseph Goebbels va augurar que una invasió fracassada seria per l’adversari la derrota definitiva i va assegurar que fracassaria. Goebbels va dir que el poble alemany temia no que vingués la invasió sinó que no vingués, ja que estaven preparats i eren superiors. Goebbels va explicar que ells disposaven de soldats que defensaven la pàtria i una visió i, en canvi, a l’altra banda, només hi havia mercenaris que defensaven la plutocràcia internacional. En un altre article en el Das Reich titulat Mil paraules soviètiques, un articulista del setmanari assegurava que Pietro Badoglio havia introduït el rus com a assignatura escolar, tot i que va advertir que els bolxevics havien enterrat la llengua russa sota la riada de paraules malsonants i abreviades i artificials.

En el front oriental:

El 17º Exèrcit alemany va quedar reduït a la Fortalesa Sebastopol i va continuar sent atacat pels soviètics.

A l’Atlàntic:

El submarí U-548 va enfonsar la fragata canadenca HMSC Valleyfield.

A l’Índia:

Els japonesos varen contenir els contraatacs britànics a Imphal i Kohima, que varen ser rebutjats amb grans pèrdues pels atacants.

En els Estats Units:

Els nord-americans varen fer volar el primer prototip Beechcraft XA.38 Grizzly, el Model 39. Aquesta prova i les següents varen demostrar que el disseny de l’aparell era correcte.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: