Home // diari // 27 d’abril de 1944

27 d’abril de 1944

Dijous:

En el Reich:

Reflexionant sobre la invasió a Hongria, Joseph Goebbels va escriure en el seu diari parlant de les deportacions dels jueus hongaresos i del regent Miklos Horthy:

En tot cas,, ara ja no obstrueix a qui neteja la vida pública a Hongria; abans ans al contrari, sent una còlera assassina contra els jueus i no té inconvenient en utilitzar-los com ostatges. Ha arribat a suggerir tal cosa ell mateix… En tot cas, els hongaresos no escaparan al ritme de la qüestió jueva. Qui sigui que digui A, té que dir B, i els hongaresos, un cop han posat en marxa la Judenpolitik, no poden parar-la, per aquesta raó. A partir de cert punt, la Judenpolitik s’impulsa sola.

De nit, la RAF va bombardejar les ciutats de Schweinfurt i Friedchshafen, causant greus danys a la població. Al nord de França, de dia, la USAAF varen atacar les bases dels míssils V a Cherbourg i Calais, les bases de la Luftwaffe a Nancy, La Culot i Blainville, i les defenses costeres a Bèlgica per despistar els futurs desembarcaments de l’Operació Overlord.

A Birmània:

Els britànics varen aconseguir apoderar-se d’Indaw i varen lluitar per expulsar als japonesos de les seves trinxeres a les pistes de tenis de Kohima.

En el Pacífic:

El submarí nord-americà USS Bluegill va torpedejar i enfonsar al creuer lleuger japonès Yubari.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: