Home // diari // 15 d’abril de 1944

15 d’abril de 1944

Dissabte:

En el Reich:

La 8º Força Aèria nord-americana i el Comandament de Bombarder de la RAF varen decidir canviar els bombardejos sobre els centres urbans alemanys per les vies ferroviàries belgues i franceses, preparant la imminent invasió aliada i evitant que els reforços alemanys arribessin al front, i amb aquesta idea es varen enviar 616 caça-bombarders contra les bases de l’aviació alemanya en tot el nord d’Europa i el Tercer Reich. A més, una força de 448 Fortaleses Voltants i Liberators, procedents de la força aèria del 15º Exèrcit nord-americà, i escortat per 150 caces Mustang, va atacar els jaciments petrolífers de Ploesti i Bucarest. A la nit, la RAF va bombardejar les línies de ferrocarril de Turnu Severun, a Romania.

En el front oriental:

A Ucraïna, els soviètics varen acabar d’eliminar les últimes resistències alemanyes a la ciutat de Tarnopol.

Per altra banda, a conseqüència de les greus ferides en un atemptat perpetrat per nacionalistes ucraïnesos, va morir el comandant Nikolai Vatutin.

A Itàlia:

Els guerrillers italians varen matar en un atemptat el poeta i ideòleg feixista Giovanni Gentile.

En el bàndol Aliat:

El general Henri Giraud va dimitir del càrrec de Comandant en Cap de les forces franceses dirigint un missatge d’acomiadament a les seves tropes. En Giraud va plegar per les seves males relacions amb en Charles de Gaulle.

A Japó:

El submarí japonès I-29 va sortir de la base alemany a Lorient, França, per fer en sentit contrari la travessia que l’havia dut des de Singapur carregat amb matèries primes estratègiques, com urani 235, tungstè o quinina. En el viatge de retorn, sota el nom clau d‘Operació Mutsu, el submarí transportava alguns tècnics alemanys, motors per avió a reacció, un V-1, plànols de diversos aparells electrònics i plànols dels caces alemanys Me-262 i Me-163. La nau va arribar a la seva base de sortida, però va ser enfonsada per un submarí nord-americà en trajecte. Tot i que el submarí va quedar enfonsat, els plànols en paper es varen salvar i com a conseqüència els japonesos varen poder construir la seva rèplica del nou caça a reacció Me-262, el Nakajima Kikka, així com la seva versió del caça coet Me-163, el Mitsubishi J8MI Shushui.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: