Home // diari // 24 de febrer de 1944

24 de febrer de 1944

Dijous:

En el Reich:

A la Hofbräuhaus de Munic, l‘Adolf Hitler va parlar en el seu petit cercle de la vella guàrdia del Partit per celebrar l’aniversari de la proclamació del programa del Partit de 1920. Feia dies que en Hitler no parlava en públic i serie dels pocs discursos que faria durant aquell any. El líder alemany va dir que creia amb més fermesa que mai que la victòria que portaria la insistent resistència, que les represàlies no es farien esperar i que consentiria atacs massius contra Londres quan l’esperada invasió aliada fos rebutjada.


Continuant a Munic, en el congrés de caps del districte, l’Alfred Jodl va dir que el mur Atlàntic era una gran obra de fortificació completament nova, en la que era impossible que els nord-americans i els britànics hi obrissin un forat.


Continuant atacant les fàbriques aeronàutiques, els Aliats varen bombardejar la ciutat de Schweinfurt amb 733 bombarders, però durant aquella operació varen perdre a 66 bombarders però només a 10 caces que els escortaven. La Luftwaffe atacava principalment als bombarders. AL mateix temps, els nord-americans varen enviar 180 B-26 contra les bases de llançament dels míssils V-1.

A l’Atlàntic:

La Kriegsmarine va perdre tres submarins: el U-257 (a l’Atlàntic nord), el U-713 (a prop de Narvik) i el U-761, aquest últim a càrrec d’un hidroavió Catalina quan intentava passar l’estret de Gibraltar.

A Itàlia:

A Pesaro, les tropes d’en Benito Mussolini es varen enfrontar en una batalla campal contra els partisans.

A la Unió Soviètica:

Lavrenti Beria va enviar una carta en el dictador Iosif Stalin per demanar-li comptar amb el seu consentiment per poder disposar de tot per efectuar la deportació dels cabards abans de tornar a Moscou.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: