Home // diari // 14 de febrer de 1944

14 de febrer de 1944

A Itàlia:

En el Reich:

A Alemanya, el govern alemany va firmar un decret per la dissolució de l’Abwehr per les sospites que hi havia de que aquests conspiraven encontra del règim. L’estructura bàsica del servei d’espionatge es va integrar a la RSHA, en la Central de Seguretat del Reich, amb el nom d’Oficina Militar ( Militärisches Amt ). El nou departament va tenir molt poca influència dins de la burocràcia nazi i moltes de les seves competències van ser transferides a l’SD.

Al mateix temps, en Heinrich Himmler va ordenar la reobertura del camp de concentració de Chelmo, on pensava realitzar l’eliminació més urgent possible de diverses persones considerades racialment inferiors.

Per altra banda, per tal de paliar l’efecte dels atacs dels caces alemanys contra les formacions de bombarders Aliats, 48 caces P-47 de la 8º Força de la USAAF varen atacar els aeròdroms a les proximitats d’Àmsterdam.

A Itàlia:

L’Adolf Hitler va ordenar a les tropes alemanyes que efectuessin un contraatac a Anzio, Itàlia, però els soldats alemanys eren incapaços de fer-ho. Aquell dia, el general Harold Alexander va realitzar una visita llampec al cap de platja d’Anzio i va comprovar que la immobilitat de les forces del general Lucas eren un objectiu de l’artilleria alemanya. El general Alexander va esbroncar de valent al general Lucas per aquesta immobilitat. Llavors, l’Alexander va donar llum verda per bombardejar l’abadia de Montecassino.

En el front oriental:

Els soviètics varen acabar amb el bloqueig alemany a Leningrad i varen alliberar Novgorod.

Per altra banda, les forces blindades alemanyes que lluitaven per establir contacte amb les forces envoltades a Korsum anaven liderades pel regiment blindat Bäke, una força especial que comptava amb tancs Tiger, Panther, Panzer IV i H i canons autopropulsats liderada pel comandant Franz Bäke, un as de tancs alemanys. Tot i que només es troben separats per un toro poderosament artillat pels soviètics, aquesta força va explicar al mariscal Erich von Manstein que les seves forces no eren suficients per trencar les defenses soviètiques. Davant d’aquesta situació, el mariscal li va demanar al general Stemmermann que ataquessin per l’esquena dels soviètics i ajudessin a trencar el cercle. Stemmermann va demanar més municions i algunes unitats aïllades i d’aquesta manera varen atacar ales posicions soviètiques que els bloquejaven.

A Birmània:

En la frontera entre l’Índia i Birmània, els japonesos varen atacar en el Admin Box de Sinzweya, on varen capturar les defenses custodiades per l’exèrcit indi.

En el Pacífic:

Les tropes d’en William Halsey varen saltar sobre Guam, al nord de Bougainville.

A Rabaul, els japonesos varen destruir a sis bombarders TBF que realitzaven una missió de minat davant a Simpson Harbour. A més, l’aviació nipona de Rabaul va atacar a un comboi nord-americà que navegava cap a Green Island; però no varen aconseguir aturar-lo, tot i que varen danyar al creuer USS Saint Louis.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: