Home // diari // 6 de febrer de 1944

6 de febrer de 1944

Diumenge:

En el Reich:

Cada vegada hi havia més soldats dins de l’exèrcit alemany que pensava que no tenia sentit continua amb aquella guerra, però estava prohibit sota pena de mort no obeir les ordres donades per l’Adolf Hitler. Aquelles critiques havien arribat fins i tot a alts càrrecs del govern, i es va crear els nomenats oficials polítics dins de l’Exèrcit que havien de contribuir i fomentar la política de resistència davant de l’avanç de les tropes aliades i per tal de controlar millor els soldats i les seves opinions. Tots aquests oficials havien d’estar a les ordres del cap de l’Alt Comandament de les Forces Armades (OKW), en Wilhelm Keitel.

A França, la USAAF va atacar amb 600 bombarders els aeroports de Romilly-sur-Seine i Saint Andre de l’Eure. En l’atac, els nord-americans varen perdre 6 aparells i 50 més varen quedar danyats.

A Itàlia:

El general Ladislas Anders va arribar a Nàpols per posar-se a disposició del 8º Exèrcit britànic, al que havien sigut destinats els soldats polonesos.

A Anzio, l’artilleria alemanya va continuar atacant sense contemplacions el cap de platja Aliat.

A Birmània:

Les tropes japoneses que es varen infiltrar entre les posicions índies en el nord del país varen aparèixer per sorpresa i varen atacar el quarter general de la 7º Divisió Índia, provocant una commoció considerable en el quarter general d’en lord Louis Mountbatten.

En el Pacífic;

A les Illes Marshall, la 7º Divisió d’Infanteria nord-americana va eliminar tota resistència japonesa a Kwajalein.

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: